magen i vecka 29Första veckan med jobb även på dagtid, på ett tag. Jag har övat på att bli mer effektiv och är nu vassare än vassast på att säga nej till allt som bara tar tid och inte ger något. Det är till exempel väldigt många företag som vill träffa mig för att få input om saker och ting, i utbyte mot lunch, kaffe eller produkter.

Mitt standardsvar är numera. Pay me. Fast lite trevligare och på svenska. Varför är det så många som tror att det är helt okej att kliva in i min hjärna och hämta en massa idéer, kunskap och erfarenheter – helt gratis??? Varför skulle jag vilja lägga tid på att anordna träningsevent eller träningsträffar i utbyte mot produkter eller en struntsumma? Jag har fullt upp att driva och utveckla mitt företag och det går bra nu.

Undrar om dessa människor gör samma sak när de behöver mat eller kläder. Går in i en butik och hämtar bara. Jag vet inte hur många företag som kontaktat mig gällande PT-online det senaste året, företag som kommit på att de ska utveckla olika tjänster för att ta del av denna växande marknad. Eftersom jag är en av pionjärerna så vill de gärna träffa mig. Helst av allt kopiera mig. Själv har jag lagt mer än 10 000 timmar på att utveckla mina PT-online-tjänster så som de är idag.

Hitta på något eget istället säger jag, var lite unik, gör något som inte redan gjorts. Inom en snar framtid kommer det alltså komma X antal tjänster för den som vill träna PT-online, allt från verktyg som personliga tränare kan använda till träna-online-och-betala-per-månad med mera, med mera. För att bli framgångsrik – kavla upp ärmarna och gör det jobb som behövs, enkel och vinnande strategi. Utveckla. Testa. Det finns inga genvägar.

Själv har jag en hanterbar lista med saker som jag vill och ska göra denna höst, när det kommer till projekt. Ett av mina mål har varit att inte boka in för mycket nu eftersom jag är gravid och dessutom inte vill att barnen ska spendera hela dagarna på förskolan. Jag vill faktiskt också träffa dem. Ego-morsan som jag är. Tänker att det gäller att passa på dessa år som de faktiskt tycker att det genuint jättekul att göra saker med mamma. Så kommer det kanske inte vara om några år…

Strategin för att fixa mer tid har varit att öva på att säga nej till sånt som jag förut sagt ja till och efteråt undrat: Varför-la-jag-tid-på-det-där? Och sedan vidare tänkt: Klant. Nu igen. Jag blir galen på mig själv när jag inte lär av misstagen utan lyckas göra om dem flera gånger. Tills nu, eller hela detta år. Nu kan jag säga nej på ett effektivt sätt. Äntligen!

Denna höst. I huvudsak kommer jag att fortsätta att utveckla mitt företag AB GymGlam. Det är underbart att skriva ”utveckla”, istället för att ”starta”, första räkenskapsåret var det hur mycket som helst att göra när det gäller det administrativa, jag la väldigt mycket tid på att lära mig saker från grunden. Det ska man visst tjäna på i längden. Idag kan jag säga att jag kan mycket av det som är värt att kunna om att driva AB, tack vare en massa föreläsningar, workshops, böcker, googlade, tips från andra framgångsrika företagare (som till exempel min app-kompanjon), Skatteverket (som har väldigt bra föreläsningar för företagare och bra företagsrådgivning via telefon) med mera.

Nu närmast är det fokus på att marknadsföra Piratsessan (rörelser för barn 1-6 år att göra hemma) (barndans och barngympa) och hitta återförsäljare som vill sälja dvd:n i butik, jag har utvecklat en distributionspolicy som jag hoppas på att kunna genomföra.

Jag jobbar så klart också med PT-online, där är det full fart igen efter sommaren, motivationen verkar vara på topp och resultaten låter inte vänta på sig.

Utveckling fortgår av mina träningssajter GymGlam.se och Mammaiform.se också. Det händer grejer med träningsapparna Poworkout också…

En helt annan grej att se fram mot är höstmodet, jag har shoppat 2 par nya skor/boots/stövlar. Det blir nog det enda denna höst. Kläder får bli ett annat år. Jag hittade förresten tröjan jag har på bilden i min garderob, köpte den på Forever 21 när vi var i Miami i våras. Lyckades sedan glömma bort den, förstår inte riktigt hur men det säger en del om hur det ser ut i min garderob :o)

Så, det fick bli magtröja idag. Den var inte så kort när jag provade den sist. Men då var jag ju förvisso inte gravid i vecka 29. Som idag. /Caroline
gravid i vecka 29

Secured By miniOrange