Mot FunaesdalenMot FunaesdalenMot FunaesdalenÅter i Stockholm efter en bilresa på 60 mil själv med Vidar och Tyra. Hur det gick? Tja, första halvan jättebra.

Sedan tog batterierna i dvd-spelaren slut (billaddaren borta) och därefter blev det en väldans massa stopp.

Vi lyckades tajma bilköerna redan norr om Kista, jag tänkte att jag skulle överlista dem genom att köra en hemlig väg via Solna, jag har ju kört Solna-Kungsholmen varje dag när jag jobbade på Nike som har kontor i just Solna, så jag är en hejare på smarta vägar i området.

Dock byggs det ju en arena i Solna nu och alla smarta och smidiga vägar är numera typ avstängda. Ännu mer bilköer.

Så summa summarum, det tog ett tag och jag kom fram till att jag aldrig ska åka någonstans utan Erik igen (han skulle på en jobbgrej i krokarna men är snart hemma igen).

Min stora fråga är hur sjutton ensamstående föräldrar gör? Jag levde på en påse naturella cashewnötter och höll mig hela dagen, det var liksom inte läge.

Fullt upp med att fixa mat till dem, blöjbyten och hålla reda på Vidar som tar alla tillfällen i akt för upptäcktsfärd. Det går inte att få honom att stå stilla, så det här med att sätta fast båda i bilstolarna visade sig vara en utmaning.

Att han skulle stå bredvid bilen medan jag sätter fast Tyra i bilstolen är inte ett alternativ. Han skulle vara långväga bort så han fick sitta på sätet bak där jag oftast sitter medan jag klättrade in via hans bilstol och placerade Tyra i mitten.

Nu är ju barn olika, men Tyra ogillar verkligen att åka bil. Det gjorde Vidar förr också. Vi har kört till fjällen på 14 timmar och stannat varannan avfart ibland. Sådana tillfällen förstår jag verkligen de som ändrar sina liv helt och hållet och helt enkelt stannar hemma när de får barn. Men det skulle varken Erik eller jag fixa.

Hur som helst, nu när Vidar har sin iPod Touch och appen ”Lär dig ABC” som han helst kör på ukrainska så är bilåkning en baggis.

Han var som oftast jättesnäll och gav Tyra leksaker och höll henne i handen när jag inte kunde stanna på E4:an till exempel.

Bilderna är från resan dit, båda kollar på film och håller hårt i sina smörgåsrån (”kaka”). I Sveg finns förresten en grymt bra ICA-butik med lekhörna och rolig kundvagn med inbyggd bil, ett självklart stopp till och från fjällen.

Nu är vi glada över att vara hemma! /Caroline

Secured By miniOrange