Erik tävlar i segling, barnen och jag roar oss på egen hand. Bland det roligaste barnen vet är lekparksturné. Så, idag tog vi Roslagsbanan, tunnelbanan och bussar för att komma till Kristineberg och Lilla Essingen i Stockholm. Resan i sig är underhållande tycker barnen.

Först ut var lekparken Lekboskén, Nordenflychtsvägen nära Kristinebergs T-banestation. Det är en väldigt originell lekpark för att vara Sverige, den är visst skapat av danska arkitekter. Perfekt för barn som gillar klättring och rutschkanor, men inte så mycket att göra för barn i Arvids ålder.
Lekboskén KristinebergLekboskén Kristineberg rutschkanaLekboskén Kristineberg
Därefter promenerade vi vidare till annan lekpark i närheten, Kristineberg Strandpark, mest av nostalgiska skäl, vi lekte mycket där när Vidar och Tyra var små och vi bodde på Kungsholmen.

Sedan gick utflykten vidare till Lilla Essingen, först den lilla lekparken som ligger i korsningen Luxgatan-Disponentgatan, perfekt för mindre barn även om Vidar och Tyra hade jättekul där också.
lilla lekparken Lilla Essingen
Efter det, en promenad Luxgatan ned mot Montebellogatan och till Luxparken för att leka i Stockholms troligen bäst belägna lekpark. Det är så fint där vid vattnet.

Vidar, Tyra och jag var där ofta när Tyra var bebis, Vidar var en sån där rymningsbenägen unge och jag föredrag lekparker med staket när Tyra ammade jämt. Det är en väldigt rolig lekpark för barn i alla åldrar. /Carolinestor kul sandlåda

Secured By miniOrange