TRÄNINGSDAGBOK. 05.30 ringde väckarklockan – frukostdags! Springa på tom mage – inte bra. Äta och springa direkt efter – inte heller bra. Det enda alternativet jag kunde komma på var att ta en liten matpaus under skönhetssömnen.

En miniförpackning nyttiga frukostflingor och banan, snodda från gårdagens hotellfrukost, ihop med en proteindrink. Min sumskompis tyckte väl att jag var så där att dela rum med precis då.

Efter lite mera sömn var det sedan dags för 5 kilometersloppet.

Jag sprang allt vad jag kunde under tiden jag tänkte ”ju snabbare jag springer, desto snabbare kommer jag i mål”. (Jag vet, självklart, men det motiverar mig att springa snabbare trots att jag tror att jag inte kan och orkar.)

Jag ville slå förra årets tid…

…och jag gjode det! Med 11 sekunder. Yippi!

Men ärligt talat, ibland undrar jag varför man måste pressa sig själv så man nästan kräks? Varför inte bara ta det lugnt och springa i lugnt och skönt tempo och dessutom passa på att njuta av solen och den fantastiska miljön?

Det är ju i och för sig det jag gör under alla morgonträningspass resten av året. Då kan man gott springa för allt man är värd en gång om året. Det är ju trots allt väldigt kul – efteråt. Kul också att det var en av de bästa tiderna bland tjejerna, vi är totalt runt 1000 personer här. /Caroline

Secured By miniOrange