Phu! Pustar ut efter två dagar på Kolmården, i juli! Lite som att vara i en myrstack, människor precis överallt. Så, den som älskar att köa och har barn med oändligt tålamod – åk dit bums, gärna en varm och solig dag. Tacka vet jag Kolmården när det ösregnar :o)

Men, vi har varit på Kolmården två gånger tidigare i år och i flera somrar på rad nu så vi vet vilken strategi som är bra att ha för att slippa åtminstone en del köer. Så det gick ändå bra, över förväntan, jag var inställd på det dessutom, och laddad för ett par intensiva dagar.

Vi träffade ett par kompisfamiljer med barn i ungefär samma ålder, och det var verkligen en hit, barnen tycke det var hur kul som helst.

Dag 1 på Kolmården
Vi började dagen i Bamses Värld (vi hade köpt biljetter online, joggade upp för att hinna med några åk i karusellerna innan köerna blev outhärdliga), sedan lunch hos Tigrarna (matsäck), sedan delfinshowen (den är helt fantastisk), sedan den roliga lekparken (inte kul när det är så mycket människor överallt, sjukt höga stressnivåer, livrädd för att något barn ska försvinna) och sedan Bamses Värld igen och den helt fantastiska teaterföreställningen Bamse och Tårttjuven.

Dag 2 på Kolmården
Hängde på låset, de öppnade dörrarna tidigare, en eloge till Kolmården för den sakens skull, sånt uppskattas verkligen. Rappade på för att hinna till linbanan före de flesta andra och på så vis slippa köerna. Lyckades, det var helt okej kötid. Linbanan är min personliga favorit på Kolmården, de har gjort den SÅ bra, man kommer så nära djuren och det är verkligen kul att nästan kunna klappa en giraff om man skulle våga sträcka ut armen :o)

Därefter apspaning och en promenad på Savannen, för att spana på noshörningar och elefanter med flera djur till fots, också en väldigt rolig runda tycker jag.

Sedan delfinshowen igen, den skulle jag kunna se hur många gånger som helst. Idag var dock delfinerna lite busiga, de gjorde inte riktigt som tränarna ville, de flesta i publiken märkte nog inte det, bara de som sett delfinshowen många gånger tidigare. Senare fick vi höra att en definmamma hade fått delfinbebisar strax efter så det kanske berodde på det, delfinerna kanske visste vad som var på gång?

Maten på Kolmården
Det är väldigt smart att ha med sig egen mat, dels för att slippa köa för den sakens skull och framför allt för att matutbudet på Kolmården är katastrof (tips till Kolmården = hämta inspiration från andra med samma målgrupp och som har succémat).

Kort beskrivet, maten som säljs på Kolmården är helt smaklös och innehåller noll näring, exempelvis så säljer de billigaste tänkbara massproducerade köttbullar och pulvermos eller dito pannkakor med en hink sylt på varje portion, ihop med fuskgrädde.

Det finns socker i överflöd och jag tycker att ett ställe som Kolmården borde värna om barns hälsa på ett helt annat vis än vad de visar med matutbudet. Tycker Kolmården verkligen att barn ska ha den typen av kosthållning som de erbjuder?

Jag är absolut inte helt emot socker, men den som är på Kolmården en hel dag (9-10 timmar) och inte har mat med sig har inget annat val än att servera skräpmat med mycket socker i till sina barn och det är liksom inte kul. Vi hamnade i det läget dag två eftersom vi sov över utan möjlighet att förvara mat på ett bra sätt över natten.

Bamses Värld och teaterföreställningen Bamse och Tårttjuven
Dag två spenderade vi timmarna innan stängning i Bamses Värld och åkte Skalmans bilar, Godiståget, Dunderhonungsburkarna. Tyra är helt såld på åkattraktionen Godiståget – och på föreställningen på Bamses teater (alla gillar den, Arvid och Vidar och jag och Erik).

Vi såg föreställningen igen dag två (sök på Youtube så finns den filmad). Tyra är i den åldern att hon inte riktigt vet om figurerna på scenen är på riktigt eller på låtsas, önsketänkandet tar oftast över och då är de på riktigt. Jag säger också att de är på riktigt :o)
Tyra på kramkalasDunderhonungInne i lilla husetBamseteaternLille Skutt Bamses VärldSkalman Bamses VärldSkalman Bamse KolmårdenLille Skutt och BamseBamseBamse och TårttjuvenFinal Bamses Värld

Secured By miniOrange