Arvid och jagIdag fick vi trendigt besök Arvid och jag, av Anna som skriver träningsbloggen Trend o Träning. Vi bor ju landet nu så det är lite av en dagsutflykt att komma och hälsa på för någon som bor inne i stan Stockholm. Alltså inte det lilla projektet.

Anna och ArvidVäldigt roligt med besök tyckte vi, det märks att Anna är en sån där super-rutinerad morsa, 4-barnsmor som hon är. Det tog henne några sekunder att charma lille Arvid (okej då, han är stor för att vara så liten, lite fluffig).

dagens lunchVi har ett projekt på gång ihop, som vi jobbat med ett tag, kul, annorlunda och en helt ny grej för oss båda. Så det pratade vi ju givetvis om, och så utbytte vi lite erfarenheter om träningsbloggande, företagande, PT-online med mera – saker som vi båda håller på med.

Anna äterDagens lunch bestod av ugnspannkaka med äpplen i, gjord på mestadels havremjöl (stavmixade havregryn) (godare än det låter) som serverades med tinade hallon, färska hallon, keso och vispad grädde.

Jag valde att göra något snabbt och enkelt eftersom det är omöjligt att veta hur mycket tid, eller om ens någon, som bebis Arvid tillåter till matlagning. Ugnspannkaka är ju väldigt bra att göra och ha i frysen, perfekt att kunna ta fram och tina i mikron de där dagarna som det är noll tid för kokkonst.

Ett annat snabbt recept som funkar som både frukost och mellis är omelett i mikron. Det funkar ju även som lunch eller middag med matiga tillbehör. 3 ägg, 3 msk mjölk eller vatten, lite peppar i en stor djuptallrik, vispa ihop och in i mikron 60 sekunder på full effekt, rör om och in i mikron igen 30-60 sekunder. På med några skivor ost och skivad tomat.

Det blir ganska mycket ugnspannkaka och mikro-omelett för min del just nu kan jag meddela :o)

På tal om recept, kolla in Annas recepttips, hon har många bra snabba och nyttiga recept. /Caroline

Secured By miniOrange