Jag var ju på personal shopping och 10 plagg fick följa med mig hem, de flesta är på bilden. Personal shopping tog 3 timmar, eller mindre än 2,5 timmar för min del. Jag är inte den som velar när det kommer till kläder utan jag vet ganska omgående om det är något jag gillar.

Jag hade fått i uppgift att fundera på vilka kläder jag var ute efter och skriva ned saker jag gillar, tex vissa varumärken och färger samt även vad jag inte gillar (i förväg). Listan såg ut ungefär så här:

Min stil – enkelt men snyggt och gärna roliga detaljer:
– Gillar silversmycken och enklare hattar/kepsar
– Gillar nitar på skor exempelvis
– Gillar jeans, jeanskjolar, jeansklänningar – ja allt denim
– Gillar svart
– Gillar pop-färger på tröjor (har ganska många sånna tröjor) (tycker det är svårare att hitta bra basplagg i svart och vitt (ej genomskinlig vit)

Ute efter överdelar:
– Kofta, gärna tunn som väger så lite som möjligt, lite längre modell, gärna med lite ull i, men får inte stickas
– Svarta baströjor, lång ärm och kort ärm – svart polo?
– Vita baströjor, lång ärm, kort ärm, halvlång ärm.. Ej genomskinliga
– Tröja/överdel ihop med blommiga kjolen (hade med mig en kjol som jag saknar överdel till)

Ute efter underdelar:
– Jeans, ”boyfriend” eller ”girlfriend” (jag fattar inte skillnaden ärligt talat)
– Strumpbyxor, finns det några bra och bekväma? Sånna som man har till klänningar (och kan tvättas), har ofta svarta kjolar, behöver strumpbyxor som passar till svarta kjolar
– Kjol, knälång variant som är en blandning mellan pennkjol men lite vidare nedtill med ”volang” (kan vara länge bak) (och kan vara lite vidare än vad en ”pennkjol” normalt är)
– Jeanskjol (kanske) (har några sånna redan)

Ekologiskt:
Gillar ekologiskt om det finns sånna alternativ..

Inte:
– Det får absolut inte vara några synliga varumärken, tex bokstäver på tröja eller byxor, inga stora loggor, helst inga synliga loggor alls
– Inga magtröjor eller byxor med låg midja
– Inga djupa u-ringningar eller v-ringningar. Ej heller u-ringningar/v-ringningar som inte är ”djupa”. Gärna ganska hög ”ringning” på alla tröjor/klänningar. (Jag lutar mig ofta fram eftersom jag är mycket med barnen..)
– Inga trasiga jeans
– Ej plagg med dragkedja i nacken/på ryggen (fastnar i håret)

Gillar varumärken som:
Diesel
Filippa K
Tiger
Armani Jeans

Ja det var listan. Forough på Åhlens Stockholm City som jag hade fått som min ”personal shopper” ställde några frågor och sedan fick jag en timme att göra vad jag ville (jag jobbade) medan hon sprang runt i varuhuset och plockade ihop en hel rullställning med kläder.

Som jag sedan provade. Jag blev förvånad över hur många plagg hon hade lyckats pricka in som jag ärligt talat gillade. Helt otroligt.

Forough hade den där förmågan att kunna ”läsa mellan raderna” som många som tränar PT-online med mig säger att jag har. (Har man väldigt mycket erfarenhet inom ett område och har träffat många människor så kan man utveckla den förmågan.) (Jag är medveten om att jag har den förmågan och det var väldigt roligt att få träffa en annan som har den inom ett annat område.)

Hur som helst. 10 plagg fick följa med mig hem. Jag fotade dem sent på kvällen och de hade väl egentligen förtjänat lite bättre fotoljus men men.

Den långa, tunna koftan
Rosa. Det hade jag nog inte kommit på själv. Men jag gillar den massor. Precis så som jag hade någon slags föreställning om i materialet och längden och modellen. Varumärket är Sibin Linnebjerg, jag känner inte till det sedan tidigare men det är nu på listan över nya favoriter (modell Holly).

Svarta ”kostymbyxor”
De fanns inte med på listan men det är något jag faktiskt har letat efter i flera år. Fast inte aktivt, men det har hänt att jag kollat på svarta kostymbyxor i butiker och mer eller mindre sprungit ut därifrån eftersom jag alltid känt mig som en jurist i de jag provat. (Jag har en Jur Kand men det är en helt annan sak..)

De här svarta kostymbyxorna känns lite funky men fina. Det är kanske detaljerna som gör det. Dragkedjorna vid bensluten kanske. Från In Wear.

Resten
Svart baströja med halvlång ärm från Filippa K. Kjol med volang från Tiger (fanns en i ljusbeige också som var jättefin, men jag kommer använda svart mer).

Boyfriend-jeans från Acne, Girlfriend relaxed byxor från Oui (lekparksbrallor, det ständiga behovet, jag lyckas ha sönder mina byxor som om jag vore en 4-åring) (hål på knäna).

Petrolblå topp från Vera och en vit-blå randig tröja och en grön topp till den där blommiga kjolen som jag hade med mig och en keps.

Som ni förstår så håller jag på att bygga upp en bra basgarderob. Jag har slängt/skänkt bort många plagg på senare år men inte förnyat.

Jag kommer fylla på lite till men jag tycker att grunden är bra och jag gillar konceptet personal shopping. Jag tar mig inte tid att strosa runt i butiker så som mitt liv ser ut just nu med småbarn, hus och företag och en massa affärsidéer som jag vill förverkliga.

Det hade tagit mig år att testa jeans, kostymbyxor och koftor innan jag hade hittat några jag gillar.
/Caroline

Secured By miniOrange